Case

Vakantieboulevard 404

‘’Vakantieboulevard is een platform waar kleine bedrijven hun reizen aanbieden. Dit doen zij door middel van etalages, welke zich bevinden in straten op de Vakantieboulevard. Vakantieboulevard wil geen gebruikers verliezen als zij op de 404 pagina komen’’


De opdracht

Tijdens mijn stage bij Rodesk kreeg ik de opdracht om de 404 pagina te ontwerpen voor de Vakantieboulevard. Aan mij de taak om als interaction en visual designer een concept te bedenken voor deze 404 pagina en hierbij de visuele stijl aan te laten sluiten aan de huidig ontworpen pagina’s.

‘’In het begin liep ik vast, maar nadat ik alles aan de kant schoof en opnieuw begon kreeg ik een idee!’’

Het proces

Het proces dat ik doorlopen heb is vooral brainstormen, opnieuw beginnen en experimenteren geweest. Doordat ik in het begin vast liep en mijn ontwerp niet erg spannend was heb ik alles aan de kant geschoven en ben ik opnieuw begonnen. Dit heeft mij de ruimte gegeven om een overkoepelend concept te bedenken dat met reizen en de Vakantieboulevard te maken heeft.

Brainstormen

Ik ben aan de tekentafel gaan staan met een stapel papier en ben gaan brainstormen voor een concept idee. Omdat het idee overkoepeld moest zijn voor alle reizen heb ik gekozen voor het heelal. Er zijn veel reizen die je kunt boeken via de Vakantieboulevard, maar een reis naar het heelal zit er helaas niet in. Daarom was dit het perfecte overkoepelende concept voor alle reizen: planeet 404!

Experimenteren & stijl elementen

Om stijl elementen toe te voegen, heb ik onderzoek gedaan op internet naar het heelal en planeten. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de huidige stijl van de Vakantieboulevard. Na het doen van onderzoek ben ik veel gaan experimenteren met het maken van planeten en de rest van de pagina, hierbij heb ik veel verschillende versies gemaakt. De huidige stijl heb ik verwerkt door de kleuren van de Vakantieboulevard te verwerken in de planeten.

Brainstorm Vakantieboulevard 404 pagina

Brainstorm Vakantieboulevard 404 pagina.

Het resultaat

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden, een responsive 404 pagina in de stijl van de Vakantieboulevard. Gebruikers kunnen herkennen dat zij zich nog op de website bevinden, maar voor nu perongeluk op planeet 404 zijn beland.

Responsive

Omdat de website ook beschikbaar is op mobiel, was het belangrijk dat de pagina niet te lang werd. Op deze manier ziet de gebruiker alle informatie in één oogopslag, hoeft de gebruiker niet te scrollen en zoeken naar een oplossing. Hierdoor kan de gebruiker alle interacties zien die hij of zij aan kan klikken om terug te gaan naar de gewenste pagina.

Mobile ontwerp 404 Vakantieboulevard

404

Een overzichtelijke 404 pagina met alle mogelijke interacties in het zicht. De gebruiker kan de Vakantieboulevard herkennen aan het kleurgebruik en de menu balk bovenaan de pagina. Door deze herkenning en het overkoepelende concept zal de gebruiker niet snel schrikken of weg gaan.

Desktop ontwerp 404 Vakantieboulevard