Case

Landgoed Rozephoeve

‘’Landgoed Rozephoeve is een landgoed in Oisterwijk dat meer zichtbaarheid wil creëren en hun landgoed op een moderne manier op de kaart wil zetten. Hiermee hopen zij bezoekers en passanten te informeren en nieuwsgierig te maken’’


De opdracht

Tijdens mijn stage bij Rodesk kreeg ik de opdracht om een website te ontwerpen voor Landgoed Rozephoeve. Omdat er nog geen website bestond van het landgoed, was het aan mij de taak om als interaction en visual designer onderzoek te doen naar de stijl voor de website en schermen te ontwerpen.

‘’Ik wil mijn grenzen opzoeken en overschrijden door het hele ontwerptraject te volgen van begin tot eind’’

Het proces

Het proces dat ik doorlopen heb was in het begin vooral veel stijlonderzoek doen, waarbij ik heb gekeken naar kleur, stijlelementen, tijdlijnen en kaarten. Na het doen van onderzoek ben ik aan de slag gegaan met ontwerpen en heb ik verschillende verbeterslagen gemaakt.

Kleuren

Voor de kleuren heb ik gekeken naar kleuren die ik associeerde met het landgoed, namelijk: natuur, landgoed, groots, natuurmomenten en geschiedenis. Omdat de klant een moderne website wilde, heb ik het niet te veel gezocht in de donkere en bruintinten omdat dit al snel ouderwets wordt. Ik heb vooral gezocht naar kleuren die fris, helder en modern waren.

Stijl elementen

Om stijl elementen te ontwerpen, heb ik gekeken naar het landgoed zelf. De vorm van de buttons is bijvoorbeeld voortgekomen uit de namen van de huizen welke op het landgoed staan. Deze namen hebben er namelijk een kader omheen staan. Zo zitten er verschillende knipogen in het ontwerp die leiden naar het landgoed.

Wireframe Landgoed Rozephoeve

Wireframe homepage Landgoed Rozephoeve.

Het resultaat

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden, een moderne website voor Landgoed Rozephoeve. Hieronder zal ik een aantal punten uitlichten uit het ontwerp.

Responsive

Omdat de website zowel thuis als op het landgoed beschikbaar moet zijn, was het niet meer dan logisch om hem responsive te ontwerpen. Hierdoor kun je ook op je mobiel of tablet makkelijk de nieuwsberichten en kaart met de daarop belangrijke hotspots bekijken.

Nieuwspagina responsive Landgoed Rozephoeve

Homepage

Een uitnodigende binnenkomst voor gebruikers zowel op het landgoed als thuis, met een ingang naar meer informatie over de geschiedenis, de kaart en nieuwsberichten.

Homepage Landgoed Rozephoeve

Geschiedenis

De geschiedenis is vanaf twee beginpunten te lezen. Je kunt de geschiedenis induiken vanaf 1738 voor informatie vanaf vroeger, of vanaf 2015 voor meer recentere informatie.


Geschiedenis pagina Landgoed Rozephoeve