Case

Rodesk Projectinventarisatie

De opdracht

Tijdens mijn stage bij Rodesk kreeg ik de opdracht om een online projectinventarisatie te ontwerpen voor Rodesk. Het invullen van deze inventarisatie moet leuk zijn voor de gebruiker. Daarom was het aan mij de taak om als Interaction en Visual Designer onderzoek te doen naar de stijl van Rodesk, te kijken naar hoe ik de inventarisatie leuk houd voor de gebruiker en deze schermen te ontwerpen.

‘‘Ik heb mijn ontwerpkeuzes goed toe kunnen lichten omdat ik grondig onderzoek heb gedaan’’

Het proces

Het proces dat ik doorlopen heb was in het begin kijken hoe ik de projectinventarisatie leuk kon houden voor de gebruiker. Hierbij was het overzicht ook belangrijk, zodat de gebruiker niet het gevoel heeft dat hij of zij een eindeloos lange lijst met vragen in moet vullen.

Onderzoek

Het overzicht is een belangrijk onderdeel van de inventarisatie, omdat de gebruiker redelijk wat vragen in moet vullen. Om de gebruiker een indicatie te geven van hoever hij of zij in de inventarisatie is, heb ik een balk ontworpen voor de voortgang. Omdat de focus ligt op de vragen, is de voortgangsbalk een subtiele witte balk met daarin een indicator met de voortgang. Ook hier is de herkenning van Rodesk belangrijk en heb ik hun huisstijl verwerkt in de ontwerpen.

Badges

Om de inventarisatie leuk te maken, krijgt de gebruiker een badge wanneer hij of zij halverwege de inventarisatie is. Zo worden de gebruikers gemotiveerd om de inventarisatie af te maken. Daarnaast verdienen ze een badge als ze de inventarisatie hebben afgerond als een soort beloning voor het invullen. Omdat het een badge is die de gebruiker van Rodesk krijgt, was het belangrijk dat deze ook in Rodesk stijl ontworpen werd.

Schets badges Rodesk Projectinventarisatie

Schets badges Rodesk Projectinventarisatie.

Het resultaat

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden, een responsive website voor de projectinventarisatie van Rodesk. De inventarisatie is persoonlijk en de gebruiker krijgt badges voor het invullen. Op deze manier wordt er van de inventarisatie, die toch wel lastig en een beetje saai kan zijn, iets leuks gemaakt.

Persoonlijk

Om de projectinventarisatie persoonlijk te maken krijgt iedere gebruiker een persoonlijke login zodat zij de vragen kunnen beantwoorden.

Welkomstpagina Rodesk Projectinventarisatie

Badges

De badges zijn ontworpen voor de gebruiker die halverwege de inventarisatie is en een badge voor het afronden van de inventarisatie.

Verdiende badges Rodesk Projectinventarisatie

Overzicht

Overzicht voor de gebruiker om te zien hoe ver hij of zij is in de inventarisatie en hoeveel categoriën er nog ingevuld moeten worden. Deze voortgangsbalk staat fixed aan de menubalk vast om de gebruiker altijd overzicht te bieden.

Voortgang Rodesk Projectinventarisatie